Britse politie overladen met tips in zaak Maddie McCann

15 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse politie heeft honderden e-mails en telefoontjes gekregen naar aanleiding van het opsporingsprogramma Crimewatch over de verdwijning van Madeleine McCann. De politie noemt de respons ‘overweldigend’.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC dinsdagmorgen.

Kind in armen

Maandagavond zond de zender het programma Crimewatch uit waarin nieuwe details over de verdwijning van het meisje ruim zes jaar geleden werden gegeven.

In het programma werden twee compositietekeningen getoond van een man die in 2007 was gezien met een kind in zijn armen in het resort waar Madeleine verdween. Van een andere man, die ook met een kind in zijn armen was gespot, is intussen vastgesteld dat hij niets met de verdwijning te maken had.

Nederlander

Scotland Yard focust nu op een aantal andere mannen die in het Portugese resort gezien zijn. Onder hen is vermoedelijk een Nederlandse of Duitse man die in die periode in het vakantiepark is gezien. Ook van hem heeft de Britse politie tekeningen verspreid.

Ook het Nederlandse tv-programmaOpsporing Verzochtgaat dinsdag deels in op de zaak van het verdwenen Britse meisje.
Madeleine McCann is vermist sinds 3 mei 2007. Haar ouders kregenveel kritiekover zich heen en werden zelf als verdachten gehoord, omdat ze de drie kinderen zonder oppas achterlieten terwijl ze zelf in een tapasrestaurant gingen eten.