Onderzoek naar telefoongegevens in zaak-Madeleine McCann

04 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse politie denkt een stap verder te komen in de zaak over de vermissing van Madeleine McCann. Het telefoongebruik van duizenden personen in het Portugese stadje Praia de Luz, waar Madeleine in 2007 verdween, wordt onderzocht.

Dat heeft Scotland Yard bekendgemaakt, bericht BBC News. Bovendien komt binnenkort een nieuwe getuigeoproep met ‘substantiële nieuwe informatie’.

Verdwijning

Na het afluisteren van de telefoons hebben rechercheurs 41 personen als ‘interessant’ aangemerkt. Zij zouden op het oog meer kunnen weten over het lot van Maddie.

De politie heeft de telefoons afgeluisterd van iedereen die tijdens de verdwijning in Praia de Luz. Naast de 3.000 inwoners van de stad, waren er ook talloze vakantiegangers en seizoensarbeiders vanuit de hele wereld. Vervolgens proberen agenten te achterhalen wie eigenaar is van het toestel.

Informatie

De Portugese politie heeft eerder al belgegevens gebruikt bij het onderzoek naar de vermiste Madeleine, maar de gegevens werden toen niet zo gedetailleerd bekeken.

Over wat voor nieuwe informatie Scotland Yard beschikt wordt op 14 oktober bekendgemaakt in het programma Crimewatch. Op 15 oktober besteedt ook AVRO-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.