Politie zoekt mogelijk Nederlandse man in zaak Madeleine McCann

14 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Britse rechercheurs hebben een compositietekening vrijgegeven van een mogelijk Nederlandse man die ze willen vinden in verband met de vermissing van het meisje Madeleine McCann. De man is door twee getuigen gezien in de buurt van het appartement aan de Portugese Algarve waaruit het Britse meisje in 2007 op driejarige leeftijd verdween.

De Britse politie wil graag in contact komen met de man van wie de Portugese politie van getuigen een beschrijving kreeg die sterk overeenkomt. De politie noemt het vinden van deze man ‘van levensbelang’, meldt de BBC.

De blanke man is tussen de 20 en 40 jaar oud, had kort bruin haar en heeft een gemiddeld postuur. De man spreekt Nederlands of Duits, meldt Vandaag de Dag.

Politieonderzoek

In 2008 sloot de Portugese politie het onderzoek naar Maddie. Op verzoek van de Britse premier David Cameron heropende Scotland Yard de zaak in mei 2011.

Zondag is er in Manchester ook al een man aangehouden in verband met de vermissing van Madeleine McCann.

Nederlanders

Ook het Nederlandse tv-programma Opsporing Verzocht gaat dinsdag deels over de zaak van het verdwenen meisje. Er waren ten tijde van de verdwijning veel Nederlandse toeristen in het resort waar Maddie met haar ouders en een 18 maanden oude  tweeling verbleef.

Madeleine McCann is vermist sinds 3 mei 2007. Haar ouders kregen veel kritiek over zich heen en werden zelf als verdachten gehoord, omdat ze de drie kinderen zonder oppas achterlieten terwijl ze zelf in een tapasrestaurant gingen eten.