‘Ex van Marc Dutroux wil rechten studeren op hogeschool’

17 november 2013Leestijd: 1 minuut

De 53-jarige Michelle Martin, veroordeeld voor betrokkenheid bij de misdaden van haar ex Marc Dutroux, is van plan rechten te gaan studeren. Zij wil avondlessen gaan volgen op de hogeschool van de Belgisch-Waalse stad Namen.

Dat meldt het Waalse mediabedrijf Sudpresse zondag op basis van een betrouwbare bron.

Gerechtelijk assistent

Het zou een drie jaar durende opleiding betreffen, waarmee zij, na afronding, als gerechtelijk assistent aan de slag zou kunnen gaan in een kantoor van een advocaat of notaris.

De mensen die haar sinds haar vrijlating omringen, hebben altijd gezegd dat Michelle ‘intelligent is’ en ‘capaciteiten heeft’, meldt Sudpresse.

Martin werd in augustus 2012 onder strenge voorwaarden vervroegd vrijgelaten, nadat zij in 2004 werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor ontvoering, opsluiting, verkrachting en doodslag op minderjarige slachtoffers. Na haar vrijlating besloot ze te gaan wonen in een klooster.

Enkelband

Haar ex Marc Dutroux, zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens ontvoering, gijzeling, verkrachting en moord. Eerder dit jaar had Dutroux al gevraagd om met een enkelband zijn straf uit te zitten.

Dat verzoek werd afgewezen, omdat aan twee belangrijke voorwaarden niet was voldaan: de veroordeelde moordenaar zou bij vrijlating geen werk of verblijfplaats hebben.