OM onderzoekt misbruik 295 jonge slachtoffers

09 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland heeft een onderzoek geopend naar een 48-jarige man uit het Brabantse Cuijk die zeker 295 jonge meisjes zou hebben misbruikt. Frank R. kwam met de meisjes in contact via chatkanalen op het internet.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden woensdag.

Fysiek contact

De zedenpolitie verdenkt R. ervan honderden meisjes tussen de tien en zeventien jaar oud via het internet te hebben verleid seksuele handelingen te verrichten. Elf van deze meisjes ontmoette hij in het echt en misbruikte hij fysiek.

R. zou zich al meer dan acht jaar schuldig maken aan online kinderlokken, dat ‘grooming’ wordt genoemd en sinds drie jaar strafbaar is.

Verdwijning

De politie ontdekte de misstanden toen in mei een twaalfjarig meisje uit een Gronings dorp verdween. Ze werd een dag later aangetroffen samen met R. in Bedum. Ze vertelde de politie dat ze seks met de man had gehad,

Bij een huiszoeking trof de politie vervolgens 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s aan die de verdachte zou hebben gemaakt van zijn slachtoffers. Hij zou de beelden niet hebben verspreid, maar voor zichzelf hebben gehouden. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk nog veel meer slachtoffers zijn. R. was actief in Nederland en België.