Premium Lock Plaatselijke bakker en slager sterven langzaam uit

Onder Duitse jongeren is weinig animo om voor een laag salaris midden in de nacht broodjes te gaan bakken. Foto: Thomas Peter/Reuters/ANP

Bij mijn buurtbakker in Berlijn staat op zaterdagochtend altijd een rij van minstens 30 meter. ‘Wij blijven hier geduldig in de rij, ook bij sneeuw en vrieskou,’ zegt een klant, die inderdaad netjes op zijn beurt wacht. Er zijn weliswaar meer bakkers in de omgeving, maar die bakken allemaal niet zelf. Puisterige leerlingen in wit plunje bakken hier in het holst van de nacht heerlijke Schrippen en Schusterjungen, Kartoffel- en Kürbiskernbrötchen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw