Walz worstelt, Vance verdedigt: het vicepresidentsdebat

02 oktober 2024Leestijd: 1 minuut
US - VOTE - POLITICS - DEBATE - VANCE - WALZ

In podcast Race naar het Witte Huis bespreken hosts Hella Hueck en Victor Pak het debat tussen de Amerikaanse vicepresidentskandidaten J.D. Vance en Tim Walz.

Het debat van dinsdagnacht 2 oktober verliep gemoedelijk, zonder harde aanvallen die we kennen van de vurige debatten met Donald Trump. Een nerveuze Tim Walz kwam niet altijd even sterk uit de verf. Ongemakkelijk werd het toen hij geen duidelijk antwoord wist te geven, na vragen over zijn onjuiste bewering dat hij aanwezig was bij de Chinese studentenprotesten in 1989.

De politiek minder ervaren J.D. Vance liet een meer zelfverzekerde indruk achter. Hij wist de vragen soepel te beantwoorden en bleef scherp, vooral wanneer het ging over Republikeinse speerpunten als immigratie en economie.

Hoewel Walz krachtig overkwam toen het ging over het thema ongelijkheid, een traditioneel Democratisch onderwerp, kan hij terugkijken op een minder goede prestatie bij dit debat. De vraag is welke impact dat heeft op de verkiezingsrace, en of Walz zijn positie toch nog kan versterken in de komende weken.