Israël is de propaganda-oorlog aan het verliezen. Oorzaak: de Palestijnen zijn de underdog en daar ligt de sympathie; bij de slachtpartij op 7 oktober werden ‘maar’ 1.400 Israëliërs gemarteld, verkracht en afgeslacht. Feiten en waarheden zijn allerminst heilig in de oorlog. Philip van Tijn zet een aantal onweerlegbare feiten op een rij die in discussies misschien van pas kunnen komen.
Israël is de propagandaoorlog aan het verliezen; die constatering hebt u ook in EW kunnen lezen. De oorzaken zijn, in het kort: de Palestijnen heten de underdog te zijn en daar ligt altijd de sympathie; bij de slachtpartij op 7 oktober werden ‘maar’ 1.400 Israëliërs gemarteld, verkracht en afgeslacht, terwijl het aantal Palestijnse slachtoffers van Israëls militaire geweld een veelvoud daarvan bedraagt; het beperkte menselijke geheugen, waardoor de gruwelen van 7 oktober alweer vervagen; de natuurlijke aanhang van de Palestijnen wereldwijd, in het bijzonder in landen die steeds meer de dienst uitmaken. En niet te vergeten de migratie naar westerse landen uit overwegend het Midden-Oosten, Noord-Afrika en andere moslimlanden; die migranten maken luidkeels, met vlagvertoon en anti-Israëlische en antisemitische leuzen hun voorkeur kenbaar en lijken ook greep te krijgen op de besluitvorming binnen democratieën, waarvan ze van huis uit nooit hadden kunnen dromen ooit daarin te mogen leven.
De feiten en de waarheid zijn hierbij allerminst heilig en het bestrijden van onwaarheden en regelrechte leugens blijkt een zware taak te zijn, zo melden mensen mij wel. Voor jongeren, wier informatie vaak louter berust op de sociale media, geldt dat in nog sterkere mate – en zij hebben, zoals bekend, de toekomst.
Omdat ik, zoals u weet, sterk hecht aan het credo van EW (Eerst de feiten) noem ik beknopt een aantal onweerlegbare feiten, die misschien in discussies en bij het ontmaskeren van slogans die niet op feiten berusten, van pas kunnen komen.
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen