Premium Lock De comeback van de ambachtelijke madeleine

De vorm van de madeleine bepaalt mede het mondgevoel en de smaak. Foto: iStock

Dankzij Marcel Proust werd de madeleine wereldberoemd, maar ook zonder de scène uit ­À la recherche du temps perdu zou het cakeje waarschijnlijk een iconische status hebben verworven. Dat zou je niet denken als je de baksels proeft die in Franse supermarkten rijendik liggen opgetast. Want in het land dat de madeleine voortbracht, is het een saai indus­trieel product geworden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw