In de Maastrichtse horeca kende iedereen meester-patissier Theo Coenegracht. In 1975 volgde hij zijn vader op en bracht de familiezaak aan de Stationsstraat op een hoger niveau. Coenegracht had flair, bedacht onder meer de wortelvlaai en leverde zijn waar aan de betere restaurants in Maastricht. Na twintig jaar stopte hij vanwege kanker met de zaak. Thuis in Lanaken, België, bleef hij quiches maken, die hij op zijn scooter in de stad bezorgde. Op feestdagen kookte hij graag voor familie en vrienden. Vanaf 2003 was hij twaalf jaar voorzitter van de lokale afdeling van lobbyclub Koninklijke Horeca Nederland.
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen