Wouter Teunissen (21): ‘Focus in het begin niet op geld, maar op ervaringen’

Wouter Teunissen (21) kookte al in diverse sterrenrestaurants

Wie inspireren je?

‘Topchefs die zich op het hoogste niveau onderscheiden. Met jarenlange ervaring is het niet moeilijk om op sterrenniveau te koken. Maar je écht onderscheiden, dat is een ander verhaal.’

Wouter Teunissen (21) kookte al in diverse sterrenrestaurants. Als zestienjarige werkte hij met meesterkok Angélique Schmeinck, die zeer lovend over hem spreekt. Teunissen zit in het laatste jaar van de Sterklas aan het ROC van Amsterdam, de hoogste culinaire opleiding in Nederland. Hij werkt bij restaurant Bougainville (één ster) aan de Dam.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Mijn eerste ontmoeting met Angelique Schmeinck in haar culinaire galerie. Door haar besloot ik naar de koksschool te gaan.’

Kan niet zonder?

‘Een hapje eten met mijn familie. In de horeca gaat het er hard aan toe. Wanneer ik met mijn familie ben, besef ik wat de belangrijkste dingen zijn in het leven.’

Beste advies?

‘Focus in je ontwikkelingsjaren niet op het geld, maar op ervaringen.’

Over vijf jaar?

‘Wil ik veel van de wereld hebben gezien, veel culturen hebben ervaren. Op die manier wil ik mijn culinaire smaakpalet verbreden.’