Michelle ten Elsen (27) en Harry Apperloo (27)

15 maart 2023Leestijd: 1 minuut
Michelle hield het ternauwernood droog tijdens de gelofte van haar man. Foto: Jola Mulder Fotografie

Michelles oog viel direct op Harry toen hij een Praagse homobar binnenliep in de zomer van 2013. Zij zat achter de bar, maar liep snel op hem af.

Allebei waren ze op vakantie met vrienden en de volgende dag ontmoetten ze elkaar weer, dit keer op een bootfeest op de Moldau. ‘Ik vroeg in mijn beste Twents-Engels of ik hem mocht zoenen,’ zegt zij. Na thuiskomst kregen ze verkering.

In oktober 2020 deed Harry het aanzoek

Het eerste jaar van hun relatie pendelden de twee tussen Zwolle, waar hij woonde, en Neede, waar zij woonde. Harry’s ouders waren ICT’er en huismoeder. Voor zijn studie verhuisde hij naar Groningen. Nu werkt hij als bedrijfsanalist bij een rederij in Delfzijl. Michelle werkt als anesthesiemedewerker in een ziekenhuis. Haar vader werkte in de bouw, haar moeder was huismoeder. Het stel woont sinds 2018 samen in Groningen. ‘Die verhuizing was even wennen, want ik ging voor het eerst weg bij mijn vriendinnen uit het dorp,’ zegt Michelle.

In oktober 2020 deed Harry het aanzoek. De bruiloft speelde zich in december 2022 af op een landgoed in Twente, gedecoreerd met vuurschalen, lampionnen en chocolademelkkannen. Er hing zelfs een maretak. ‘Onze geloftes waren het hoogtepunt van die dag, ik hield het ternauwernood droog,’ zegt zij. Harry: ‘Ik houd te veel van haar eigenwijsheid.’ Michelle: ‘En ik van zijn humor. Mentaal zitten we op hetzelfde niveau.’