Wat gebeurt in de digitale wereld: welke gadget moet u hebben en welke apps mag u niet missen? Elsevier maakt wekelijks een overzicht.
1. Hebbeding
De Bento-speaker voor smartphones heeft geen snoeren nodig. Hij bevat vier sensoren die de geluidsgolven opvangen die uit het toestel komen, en speelt deze versterkt af. De Bento werkt met alle smartphones. Nog een pluspunt van deze mooi vormgegeven speaker: hij verspreidt muziek 360 graden. De accu gaat bovendien zes uur mee. De Bento is te krijgen in twee kleuren.
Bento
Afmetingen 186 x 127 x 65 millimeter
Gewicht 500 gram
Prijs vanaf omgerekend € 63,50 euro
Verkrijgbaar op shop.oaxis.com
2. De mens achter
Roman Golik (29) is van origine Russische bedrijfsadviseur. Hij is ook de oprichter van TastyClub. Wie via de app lid wordt, krijgt minimaal 10 procent korting in 344 bars en restaurants in Nederland.
Elsevier TastyClub geeft app-gebruikers korting in bars en restaurants. Dit soort apps bestaan toch al?
Roman Golik: ’Kortings-apps als Groupon geven eenmalige aanbiedingen. Wij geven onbeperkt korting op de hele rekening. Je mag kiezen uit alles op het menu.’
Elsevier Hoe werkt het?
Golik: ’TastyClub geeft leden minimaal 10 procent korting op de rekening bij aangesloten bars en restaurants. Je moet jezelf eerst registreren in onze app of op onze website, en een abonnement nemen. De prijs varieert van 5 euro voor dertig dagen tot 40 euro per jaar.’
Elsevier Waarom zou een horecaondernemer willen meedoen? De korting gaat af van zijn inkomsten.
Golik: ’Als ondernemer trek je met TastyClub nieuwe klanten, het is gratis promotie. Daarnaast krijg je inzicht in je klanten en hun bestedingen.’
Elsevier Welke toekomstplannen hebt u?
Golik: ‘In Nederland doen nu 344 bedrijven mee. We willen graag uitbreiden naar andere landen.’
3. Tip
Angry Birds 2 (Android, iOS), gratis
De opzet is zó simpel: met een katapult varkens uit torens schieten. Maar het is de Finse gamemaker Rovio toch gelukt om er weer een kleurrijk, zeer verslavend spelletje van te maken, waar u uren aan kwijt bent.
copypastecharacter.com
Een handige website met alle bijzondere leestekens. Klik bijvoorbeeld op ‘ç’ en hij zet de letter op het klembord van uw computer. Door te plakken (Ctrl-V) kunt u hem in een tekst zetten. Er is ook een iPhone-app.
earth.nullschool.net
Buienradar in het groot. Deze fraaie website toont een aardbol waarop overal te zien is wat voor weer het daar is. In eerste instantie toont hij windstromen: klik op ‘earth’ en er komt een menu tevoorschijn waarin u ook de temperatuur of neerslag kunt selecteren.