Premium Lock Een appel die bij uitstek geschikt is voor persen tot sap

Frédéric Lerouge (midden) en en een medewerker persen voor een klant haar appels tot sap. Het sap gaat in een plastic zak met tapkraantje en dan in een kartonnen doos

Hoogstambomen zijn ware kunststukjes, maar hun appels zijn niet zo lekker. Voor persen tot sap zijn ze wel geschikt.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Frédéric Lerouge (52) uit het Oost-Vlaamse Zevergem heeft een kort nachtje achter de rug. ‘Ik ontdekte dat ik een lekke band had. Die stond ik afgelopen nacht om 1.00 uur te plakken.’ Toch is hij erin geslaagd om op deze herfst­ochtend om 8.00 uur present te zijn op camping Oranjezon in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder met zijn mobiele fruitpers. Maar goed ook, want zijn twee medewerkers en hij hebben een strak schema. Elke 10 minuten komen er Zeeuwen langs met auto’s, busjes, aanhangwagens en zelfs paardentrailers vol met appels, om die door Lerouge en zijn twee medewerkers tot sap te laten persen. En dat gaat de hele dag in hoog tempo door.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw