Het is nog niet duidelijk of prins Friso zal worden bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft over de bijzetting nog geen mededelingen gedaan.
Binnen de familie is na het skiongeluk van de prins over de bijzetting nagedacht.
De verwachting is dat in de loop van de komende dagen daar duidelijkheid over wordt gegeven, zo meldt de NOS.
Delft
Het hoofd van de Nieuwe Kerk in Delft Wilco Blaak heeft nog geen bericht gehad van de Rijksgebouwendienst. Die dienst regelt een mogelijke bijzetting.
De verbouwing die op dit moment in de Nieuwe Kerk plaatsvindt, vormt in elk geval geen belemmering voor een mogelijke bijzetting. Het doel van de verbouwing is onder meer herinrichting van de grafkelder.
Geschiedenis
In Delft worden traditiegetrouw leden van het Koninklijk Huis bijgezet. Recente bijzettingen zijn die van prins Claus (2002), prinses Juliana (2004) en prins Bernhard (2004). Voor 1813 werden ook Oranje-stadhouders en hun familie bijgezet.
Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven hebben al aangegeven niet in Delft bijgezet te willen worden. Zij hebben Paleis het Loo in Apeldoorn als hun laatste rustplaats aangewezen.
Omdat prins Friso door zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit in 2004 geen lid meer is van het Koninklijk Huis – wel van de koninklijke familie – is onduidelijk waar hij zal worden bijgezet.
Herdenkingsdienst
De koninklijke familie heeft ook de mogelijkheid om een herdenkingsdienst voor prins Friso in de Oude Kerk te houden. Dat zegt Arco Valkenburg maandag. Hij is voorzitter van het College van Kerkrentmeesters Beheer Oude en Nieuwe Kerk.
In 2004 was het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit in de Oude Kerk in Delft.