hotspot Satschmo is een ode aan Louis Armstrong Verwacht vooral vleesgerechten bij de nieuwe hotspot aan het Rokin in Amsterdam, zoals steak tartaar met eigeel en 1 kilo tomahawk-steak van de barbecue. Visgerechten – verse oesters en een halve kreeft – zijn er ook, maar de veganist komt minder aan zijn trekken. Gelukkig zijn er genoeg restaurants in de hoofdstad waar dat wel kan, want Satchmo is er speciaal voor de carnivoor.
Hotspot Regent: Ongedwongen bistro in Nijmegen Bij Regent laten gastvrouw Heleen Bron (24) en chef-kok Robbert van Sonsbeek (30) de eetervaring zoveel mogelijk invullen door de wensen van hun gasten, in plaats van door een strak geordende menukaart. Koolrabi in zoutkorst met bijpassende wijn? Geen probleem. Zelfgemaakte bitterballen met een biertje? Ook goed. ‘Onze bezoekers beleven hopelijk deze vrijheid en ongedwongenheid, een beetje zoals in Zuid-Europa,’ vertelt Bron.