‘Die database voor criminele asielzoekers had er al lang moeten zijn’

Beeld: ANP

Een database met de namen van criminele asielzoekers. Dat wil de politie in Kampen om overlast tegen te gaan. Is dat een goed idee? Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Henri Ghysen

Registreren in een database, weer een bureaucratie erbij, die hooguit een schijnveiligheid biedt en weer miljoenen gaat kosten. En voor de zieligheidsadvocaten een nieuw doel om op te schieten: Edelachtbare, mijn cliënt is volstrekt onterecht geregistreerd want….enz enz enz.

Markus Haneveld

Het kan niet. Lees het Marrakesh verdrag maar. Iedereen -legaal of niet legaal- moet respectvol behandeld worden. Dus iedereen die in de fout gaat in de database of niemand.

Henny Rensenbrink

Die database had er al lang moeten zijn !

W.M. Vermeeren

Volgens het verdrag van Marrakesh (ondertekend op 10 december 2018) mogen wij asielzoekers uit veilige landen terug sturen.
Dus geen database aanleggen. Gewoon bij de eerste grote of kleine misdaad, linea recta Schiphol.

Alain Kouffar

In Algerije en Marokko worden criminele Algerijnen en Marokkanen lóeihard aangepakt. In Nederland, Frankrijk België en Duitsland is dat vast tegen de mensenrechten. Zó gaat óns west Europa dus naar de ….

Frtts Assenaar

Een database zou overbodig zijn, als asielzoekers, zeker die uit a priori “veilige” landen, minder bewegingsvrijheid hadden. Ik snap best dat echte asielzoekers zielig zijn en getraumatiseerd, maar wat is er mis met quarantaine totdat ze goedgekeurd worden? Een echt huis is toch niet direct beschikbaar; daar wachten al heel veel reeds aanwezige Nederlanders op. Worden ze afgewezen, dan kunnen ze alsnog zonder veel moeite uitgezet worden.
Een database is daarnaast iets te veel mensenwerk, dus vatbaar voor misbruik. Enerzijds door iemand onterecht het etiket lastpak mee te geven, anderzijds door erkende lastpakken juist niet als zodanig aan te merken, onder het motto “liever kwijt dan rijk”

Pierre Lindner

Een tweede kans krijgen om niet meer in de fout te gaan? En daarna een derde en zelfs een vierde kans? Zolang de asielindustrie een leger aan advocaten en andere z.g. dienstverleners een dik belegde boterham biedt, blijven wij in ons land voortmodderen met dit soort toestanden. Ieder normaal mens in Nederland veronderstelde dat zo’n database over criminele gelukszoekers al lang bestond. Maar nee dus. Zit (zat) de politiek te slapen en hoe lang gaat het weer duren tot dat zo’n systeem werkt?

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.