De tweeling Dylan en Jaimy Schmitt droomde al acht jaar van een eigen restaurant waar gasten de sfeer van New York kunnen proeven. Ze openden het afgelopen december.
In South of Houston (SoHo) gaat het zowel om een avondje uit als om het eten. Daarmee onderscheiden de broers zich van de rest van de horeca nabij het Binnenhof.
Industriële pijpen
Het stoere interieur met industriële pijpen en onbewerkte bakstenen muren doet denken aan de hippe wijk SoHo op Manhattan. De houten bar, warme spots en comfortabele banken geven het restaurant een behaaglijke sfeer.
De koks bereiden de gerechten in het zicht van de gasten. In het midden van het restaurant hangen grote lappen vlees in dry-aging cellen. Dry-aged meat is een trend uit Amerika, waarbij vlees in speciale koelcellen minimaal 21 dagen rijpt. Het resultaat is een zeer malse entrecote.
Direct verliefd
De broers zijn slechts één keer in SoHo geweest, maar waren direct verliefd op de wijk. Ze hopen hun gasten in het restaurant hetzelfde gevoel te geven.